Anneke Wiltink Spin 1 Spin 2 Spin 3 Spin 4
Contact Nieuws
Over anneke
Rand Over Mij

Over Mij

Een paar jaar geleden is mijn eerste boek uitgekomen ’Het gebarsten kompas’ en daarna verschenen ’De Verboden Vallei’ en het ’Bloed van de papaver’. Je kunt je wel voorstellen dat ik daar nog steeds hartstikke trots op ben! Ik hou vooral van superspannende verhalen, waarin veel gebeurt. Dat kun je lezen in ’Het gebarsten kompas’, waar de vader van Jorre spoorloos is… En in ’De Verboden Vallei’, waarin Jorre en Roos naar een heel spannende valei gaan zoeken.

In ’Het bloed van de papaver’ gaan Jorre en Roos met vakantie naar Uretan, samen met Oom Noud. Maar dan gebeurt er van alles in het paleis van de prins van Uretan, waar ze niet zomaar meer weg kunnen…

Korte verhalen schrijf ik voor ’BoekieBoekie’, dat is een hartstikke leuk tijdschrift voor kinderen. En korte verhalen van mij komen vaak in verhalenbundels en bijvoorbeeld in de schoolmethode ’Trefwoord’.

In 2004 werd ik genomineerd voor de ’Bibliotheek Nijmegen Literatuurprijs’. In 2006 kreeg ’Het gebarsten kompas’ de eerste prijs van de Leeuwarder kinderjury. Leuk, hè!

Als ik niet schrijf, geef ik vaak schrijfles aan kinderen en aan volwassenen en ik bezoek allerlei scholen en bibliotheken. Dan vertel ik over het leven van een schrijfster en ik lees voor. Lijkt je dat wat en wil je daar meer over weten? Klik dan snel op Schrijvers gezocht.

Oh, ja, ik woon in Veere, met Han (mijn man) en Michiel, Erik en Margot. Weet je waar dat ligt?

Dag!

PS als je meer wilt weten, kijk dan ook eens op www.uitgeverijholland.nl. Of op www.kjoek.nl en www.de-drvkkery.nl

pijl rechts
Boeken Schoolbezoek Over Anneke
Schrijvers Gezocht